Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Judith Visser – Oversteken

3 reacties

Covertekst 

Stel je voor: je wordt wakker naast je geliefde, draait naar hem toe – en hij is dood. Dit overkomt Tender, de hoofdpersoon van Oversteken. Van het ene op het andere moment is haar verloofd weggevaagd uit haar leven. Alleen in haar dromen kan Tender nog contact met hem maken, hem zien en horen. Ze raakt zo echter steeds verder van de werkelijkheid verwijderd, en haar leven neemt een drastische wending…

298 pagina´sOversteken
De Boekerij bv, Amsterdam
ISBN 978 90 225 5551 4
NUR 305

Recensie

Judith Visser volg ik al een tijd op Twitter en ik moet bekennen dat ik nog nooit iets van haar heb gelezen, tot deze zomer. Het was een aangename kennismaking. De schrijfstijl van Visser is erg prettig en de snelheid in het boek is fijn. Ik had moeite om het boek weg te leggen. Ondanks dat ik sommige stukken wat traag vond. Hiermee bedoel ik dat je als lezer op een gegeven moment echt wel begrijpt dat Tender na het overlijden van haar vriend Matt zich op wilt sluiten in huis en verdrietig wilt zijn. Maar ook dat Tender graag wilt dromen over haar vriend en daarom slaappillen neemt om maar zoveel mogelijk te kunnen slapen. Dit gedeelte vond ik soms dus iets te lang. Tender wil namelijk lucide dromen. Dat betekend dat je dromen ‘levensecht’ zijn en je de dromen bewust kunt sturen. Tijdens haar dromen kan Tender weer dichtbij Matt zijn en voelt ze zich gelukkig. Boeiend om dit als onderwerp voor je boek te gebruiken, ik kende het nog niet. Altijd een prettige bijkomstigheid om iets nieuws te leren tijdens het lezen. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om in de schoenen van Tender te staan, dat maakt het denk ik ook weer heel pakkend. Ik kon me helemaal in Tender inleven. Het boek werd voor mij erg boeiend toen Tender Josh toevallig tegen het lijf liep. Daarna neemt het boek een wending die je echt niet van tevoren kunt zien aankomen. Daar hou ik van! Dit boek heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Judith Visser. Zoals ik al zei: een aangename kennismaking.

 

3 thoughts on “Judith Visser – Oversteken

  1. Mij maakt het ook nieuwsgierig hoor. Heb ook nog geen boek van haar gelezen, alleen haar kortverhaal in Verleiding en dat vond ik echt hilarisch gewoon.

  2. Pingback: Judith Visser – Stuk | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s