Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Jonathan Safran Foer – Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – (dwarsligger)

5 reacties

Covertekst 

Oskar Schell is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeoloog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, shakespeareaans acteur, inconsequent veganist, verzamelaar van zeldzame munten en vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven. Hij is negen jaar.
Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. En nu is hij bezig met een geheime zoektocht door New York, en zelfs door de geschiedenis, om het slot te vinden dat past bij een mysterieuze sleutel die van zijn vader is geweest. Dit in een poging betekenis te geven aan de dood van zijn vader.

DwarsliggerExtreem
600 pagina´s
Ambo Anthos uitgevers, Amsterdam
ISBN 978 90 498 0019 2
NUR 302

Recensie

Dit boek heb ik als Dwarsligger gelezen. Erg handig zo’n Dwarsligger, alleen is het wel even wennen aan het dunne papier. Ben steeds bang dat ik de bladzijde scheur als ik hem om sla. Over de inhoud van het boek kan ik kort en bondig zijn, dit is niet mijn boek. Ik heb het boek dan ook niet uitgelezen, omdat ik er echt niet in verder kwam. Ik irriteerde mij aan de ongeloofwaardigheid van Oskar. Dit jongetje denkt als een volwassene van dertig en dat matcht voor mij niet. De gedachtes en ideeen die Oskar heeft passen echt niet bij zijn leeftijd en als juf kan ik daar echt niet mee leven. Omdat ik benieuwd was hoe anderen over dit boek dachten heb ik recensies opgezocht en toen begreep ik eindelijk waar de auteur naar toe wilde en ik denk dat het echt heel erg mooi kan zijn. Ik kon mij alleen niet over Oskar heen zetten. Mocht jij het wel uitgelezen hebben, dan ben ik erg benieuwd wat jij er van vond. Wie weet waag ik ooit nog eens een poging. Voor nu denk ik dat er nog genoeg andere boeken zijn die mijn aandacht verdienen.

5 thoughts on “Jonathan Safran Foer – Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – (dwarsligger)

  1. Ik vind dwarsliggers ook erg fijn en handig, maar het flinterdunne (w.c.-)papier is inderdaad eventjes wennen. Ik heb dit boek in het Engels gelezen en vond het echt fantastisch. Mooi, sfeervol en ik kon me juist wel inleven in Oskar als een iets te intelligente jongen (daardoor wellicht enigszins autistisch) en daardoor redelijk eenzaam in zijn verlies. Ik vond het ook komisch, met onverwachte wendingen: een echt avontuur. Grappig hoe onze meningen verschillen.

    • Wat leuk dat je reageert en ook leuk dat onze meningen verschillen. Dat is het mooie van boeken :). Hopelijk raak ik nog gewend aan Dwarsliggers, heb er nog twee liggen. Lees jij vaker Dwarsliggers? En heb je nog een goede Dwarsligger tip?

  2. Nee ik lees eigenlijk geen Dwarsliggers… Niet bewust, maar ik heb er maar 1 bij toeval in mijn kast staan. Ik kocht voor mijn studie ‘De goddelijke komedie’ van Danté op bol.com en toen bleek het opeens dit minuscule boekje te zijn! Ik wist toen nog niet wat Dwarsliggers waren.

  3. Pingback: Tweede Liebster Award | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s