Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Tanja de Jonge – Tijdrovers

1 reactie

Covertekst 

Wat doe je als je zus spoorloos verdwijnt en het is jouw schuld?

Woensdagmiddag, 13.00 – je ouders moeten weg en jij hebt beloofd op je zus Marit te passen.Met tegenzin, want je wilt liever voetballen met je vrienden. Je zus is echt wel groot genoeg om een poosje alleen thuis te blijven. Je gaat niet ver weg, gewoon even naar het veldje vlakbij. En Marit is druk met haar telefoon, ze zal je niet missen.

Woensdagmiddag, 16.30 – je hebt met je zus een slimme deal gesloten. Jij gaat lekker voetballen, je spreekt af met een vriendin. Allebei om vijf uur thuis, ruim voor je ouders terug zijn. Niemand hoeft het te weten te komen. Siem vindt het een perfect plan.

Woensdagmiddag, 16.59 – Waar blijft Marit nou???! …

Wat doe je als je 1 kans krijgt om je zus te redden?

160 pagina´sTijdrovers
Uitgeverij Holland, Haarlem
ISBN 978 90 251 1239 4

Recensie

De cover klinkt al spannend en heel eerlijk gezegd was ik zeer blij verrast dat het verhaal dat ook was. Het is een kinderboek, maar ik vond het ook heel erg leuk en spannend. Het boek is voor twaalf jaar en ouder en daar past het ook prima bij. Soms worden er natuurkundige termen benoemd die ik zelfs niet begrijp, maar dat is voor het verhaal niet storend.  Het heeft in het begin iets weg van Harry Potter en het fenomeen ‘ verschijnselen’, overigens zonder dat er een tovenaar aan te pas komt. Hoe dat zit, moet je echt zelf lezen. Het verhaal heeft een fijn tempo en leest lekker weg. Je valt soms in de ene verbazing in de andere en net als je denkt dat alles is opgelost, neemt het verhaal weer een wending. Echt een aanrader voor groep 8 of de brugklas. Je kunt er ook mooi op door bouwen met allerlei lessen als je leerkracht bent. Er komt trouwens ook een lesbrief voor dit boek op de website van de uitgeverij voor het vmbo. Hou die dus in de gaten en veel leesplezier!

One thought on “Tanja de Jonge – Tijdrovers

  1. Pingback: Tanja de Jonge – Cyberboy | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s