Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Anke Kranendonk – Lynn!

Een reactie plaatsen

Covertekst 

Lekker stoer, grappig en gek op sport – dat is Linda. Maar dan zet één opmerking van haar gymjuf haar wereld op zijn kop: ‘Wie denk je wel dat je bent?’

Tja, vraagt Linda zich af, wie ben ik eigenlijk? Ze gedraagt zich chic bij het nieuwe mooie meisje uit de klas, ze doet interessant bij Marjorie, de dochter van de schooldirecteur, maar net zo lief raapt ze peuken met de stoere Fenna. Is ze van die meisjes een beetje? Voortaan wil ze alleen nog maar zichzelf zijn. Maar dan een beetje leuker: gewoon Lynn!

167 pagina´sLynn!
Uitgeverij Lemniscaat B.V., Rotterdam
ISBN 978 90 477 0531 4

Recensie

Het was alweer een aantal jaar geleden dat ik een kinderboek heb gelezen. Toen ik nog in het basisonderwijs werkzaam was las ik ze nog regelmatig. Toen ik door mijn voormalige overbuurvrouw werd gevraagd of ik dit boek wilde lezen twijfelde ik geen moment. Dit boek is namelijk ook een doorgeefboek, waar ik straks op terug zal komen.

De schrijfstijl van Anke Kranendonk is heel erg prettig. Het is niet kinderachtig en past volgens mij prima bij de doelgroep. Hoewel ik de leeftijd 10+ nog iets aan de lage kant vind. Ik zou eerder zeggen dat het een boek is voor 12+. Dat komt wegens de onderwerpen die in het boek worden besproken. Lynn, of eigenlijk Linda, is een meisje wat worstelt met wie ze is. Ze wil eigenlijk van al de meisjes in de klas wel een beetje zijn, waardoor ze niet goed weet wie ze nu zelf is. Ze vind het leuk om stoer te doen met klasgenootje Fenna, maar ze wil ook heel erg graag een net meisje zijn zoals het nieuwe meisje. Daarnaast wordt er gesproken over ongesteld zijn en borsten krijgen, waar Lynn overigens nog helemaal niets van merkt en daardoor anders is dan de meisjes uit haar klas. Een boeiend aspect in het boek is het christelijk geloof. Bij Lynn thuis wordt er in God geloofd en wegens het geloof mag Lynn dus een aantal dingen niet. Zo zou ze graag met Fenna naar de kermis willen gaan, maar dat mag niet van haar ouders. Gaat Lynn stiekem of luistert ze naar haar ouders?

Of ik dit boek zou voorlezen in de klas, weet ik niet. Het gaat heel erg om meisjes en ik weet niet of jongens dit ook boeiend zouden vinden. Maar het mag zeker niet ontbreken in een klas, want voor meisjes is het een geweldig boek om zelfstandig te lezen. Ook zouden op basis van het boek gesprekken met meisjes in de klas georganiseerd kunnen worden over de onderwerpen in het boek. Een meidenmiddag op school lijkt me geweldig! Een aanrader dus!

Wil jij dit boek ook lezen? Let dan goed op.

Onder de eerste tien reacties die een mailtje sturen via het kopje ‘contact’ verloot ik dit boek. Geef in je mailtje aan waarom jij het boek graag zou willen lezen. Doe dit voor 1 augustus en wie weet ligt hij binnenkort op je deurmat.

De spelregels van de uitgever:

Je mag het lezen, maar het niet de bedoeling dat je het daarna neerzet tussen de andere boeken in je kast. Nee- dit is een doorgeefboek!

Wat dat betekent? Als je Lynn! uit hebt, schrijf je je naam op een van de lege pagina’s in het boek. Vond je het boek bijzonder/ mooi/ gek/ bijzonder of iets anders? Dan kun je dat erbij zetten. Daarna geef je het door aan iemand anders. Wie dat is, mag je zelf weten, zolang je maar denkt dat het boek een beetje bij diegene past en die persoon het ook weer doorgeeft. Ook ontvangt de uitgeverij graag een mailtje van je waarin je vertelt wat je van het boek vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s