Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Arjen Lubach – IV

Een reactie plaatsen

Covertekst 

Wanneer Elsa op haar vakantieadres in Zuid-Frankrijk hoort dat haar vader is vermoord, neemt ze direct het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam ontdekt ze dat haar vader, een emeritus hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was, waarvan het uitlekken onvoorstelbare gevolgen zou hebben.
Met behulp van Maarten van Eck, de beroemde televisieprofessor, besluit Elsa door te gaan waar haar vader is gebleven. Wat hebben de geschriften van Cicero met het geheim te maken? En wie is toch de mysterieuze Vier? Terwijl ze op de hielen wordt gezeten door politie én moordenaars, volgt er een ijzingwekkende achtervolging van 24 uur, een rit de leidt van Amsterdam, via de Noord-Hollandse duinen, naar Zuid-Frankrijk.

314 pagina´sIV
Uitgeverij Podium Amsterdam
ISBN 978 90 575 9584 4
NUR 301

Recensie

Dit boek heb ik echt op het juiste moment voor de abdicatie van Koningin Beatrix gelezen (wat nu al weer een tijdje geleden is). Het biedt een geheel ander perspectief op het Koningshuis. Wat een vaart heeft dit boek! Ik kon niet ophouden met lezen, ongelooflijk! Het is Verborgen Verleden, meets Dan Brown, meets DWDD. Hou je van de boeken van Dan Brown, dan is dit echt een aanrader, maar dan van Nederlandse bodem. Ondanks de hier en daar wat ongeloofwaardige momenten, zoals politie die je onbewaakt achterlaat zodat je kunt ontsnappen of zomaar bij vreemde mensen in de auto instappen, vind ik het echt een geweldig boek. Dit boek mag niet ontbreken in je koffer naar je vakantiebestemming. Ik wil wedden dat jij je vergeet in te smeren met zonnebrand aan de rand van het zwembad omdat je helemaal wordt opgeslokt door dit verhaal. Met dit boek is Arjen Lubach genomineerd voor de Gouden Strop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s