Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Thea Dubelaar – Vliegeren, 50 verhalen

Een reactie plaatsen

Covertekst 

Versjes, sprookjes, verhalen, gesprekken, fabels – je vindt ze allemaal in dit heerlijke voorleesboek van Thea Dubelaar. En op de bijgesloten mp3-cd waarop ze zelf het hele boek voorleest! Over Benny en zijn konijn Socrates, over zieke Binta uit Senegal, over Maria en de stille optocht van Dwaze Moeders en niet te vergeten over Wissewasje Breekebeen die ging zwemmen met haar rechterbeen en schaatsen met het linker.
In vijfendertig jaar schrijverschap heeft Thea Dubelaar zich ontwikkeld tot een ware alleskunner. Verbazing is haar toverwoord. Volstrekt alledaagse gebeurtenissen weet ze net die twist te geven die ze tot bijzondere verhalen maken. En met hetzelfde gemak snijdt ze zware onderwerpen aan of maakt ze een versje dat beginnende lezertjes zelf aankunnen.
In ‘Vliegeren’ levert Thea voor elk wat wils. Kort voor de kleinsten, wat langer voor de groteren, maar alles met die bijzondere blik en die Vliegerenbedrieglijk losse toon.

200 pagina´s
Gibbon Uitgeefagentschap , Amsterdam
ISBN 978 94 913 6311 5
NUR 280

Recensie

Dit is een boek waar je als leerkracht heel erg blij van wordt. Voor iedere gelegenheid is er wel een verhaal die je kunt voorlezen, of nog leuker, je kunt ook een cd opzetten waarop de verhalen worden voorgelezen door Thea Dubelaar. De leerlingen kunnen heerlijk luisteren naar de verhalen uit het boek tijdens het tekenen, de lunch of een andere activiteit. Daarnaast is het ook erg leuk dat kinderen de verhalen ook zelf kunnen lezen of dat ze mee kunnen lezen met de cd. Het is tevens een inspiratiebron voor toneel- of knutselactiviteiten. Ik zou echter deze verhalen voorlezen in de onder- en middenbouw en niet in de bovenbouw. Leerlingen van groep 7 en 8 zouden deze verhalen niet heel erg ‘cool’ vinden. Maar er blijft volgens mij nog genoeg publiek over in de basisschool die de verhalen erg zouden waarderen. Kortom een boek wat zeker niet mag ontbreken op een basisschool, maar ook niet in de boekenkast thuis. Met dit boek kun je samen een goed ouder-kind-moment inlassen. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s