Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen

3 reacties

Covertekst

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken afdeling Noord-Holland Noord. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze opmerkelijke zaak gezet. De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Het onderzoek loopt vast, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen opleveren. Lois verdiept zich in de psychologie van de moordenaar. Maar kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?

293 pagina´s
Uitgeverij Anthos, Amsterdam
ISBN 978 90 414 2147 0

Recensie  Aan niemand vertellen

Na het vorige boek van Simone van der Vlugt, ´In mijn dromen´, was dit boek weer een gouden oude. In tegenstelling tot het vorige boek, vond ik dit verhaal een stuk geloofwaardiger en een nieuw leuk hoofdpersoon die we vaker terug zullen zien. Ik las op de site van Simone dat ze al bezig is met een derde boek met Lois in de hoofdrol. Het is dan ook een erg boeiend persoon, die volgens mij nog veel meer uitgediept kan worden en waar ik mij als vrouw mee kan identificeren. Ze is jong, ambitieus en werkt hard. Ze doet mij dan ook een beetje denken aan Renee die de vrouwelijke rechercheur is in de boeken van Lieneke Dijkzeul. Het boek leest lekker weg, zoals eigenlijk alle boeken van Van der Vlugt. Er wordt trouwens ook een spannend thema binnen de psyche van de mens centraal gesteld. Dat geeft een boeiend inkijkje bij de politie hoe zij daar mee omgaan. Ik kijk al uit naar deel twee in de serie over Lois.

3 thoughts on “Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen

  1. Ik heb dit boek nog liggen, klaar om gelezen te worden. Ben benieuwd !

  2. Pingback: Simone van der Vlugt – Vraag niet waarom | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s