Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

J.K. Rowling – Een goede raad

Een reactie plaatsen

Covertekst

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford is ogenschijnlijk een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grotere conflicten schuil. Tussen rijk en arm, tieners en hun ouders, vrouwen en hun echtgenoten, leraren en hun leerlingen….

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en schokkende onthullingen?

541 pagina´s
De Boekerij bv, Amsterdam 0
ISBN 978 90 225 6430 1
NUR 302

Recensie

Het langverwachte boek na de verpletterende reeks over Harry Potter en dit keer voor volwassenen. Hoewel ook heel wat volwassenen natuurlijk de boeken van Harry Potter hebben verslonden. Ik had stiekem erg hoge verwachtingen van het boek. Het risico is dan ook dat het boek dan erg tegen kan vallen, wat dus ook het geval bleek te zijn. In het begin worden er zoveel personages in het boek beschreven dat je de tel op een gegeven moment kwijt raakt en je ook niet meer weet wie wie was. Zeker als je dit boek niet in één keer uit kan lezen wat opzich wel handig zou zijn. Ook miste ik aan het einde een bepaalde climax, waar je als lezer toch op hoopt. Aan de andere kant zit dit boek wel erg goed in elkaar qua verhaallijnen en de schrijfstijl is ook erg prettig. Het boek heeft veel kritiek gehad op de hoeveelheid seksualiteit, maar ik denk dat het past bij de twee personages waar over gaat. Van het boek gaat er nu een serie gemaakt worden in Engeland en ik denk dat het daar zich uitstekend voor leent. Het verhaal is één grote soap, waar GTST niets bij is. In Pagford is iedereen met iedereen verbonden en heeft iedereen wel een mening over de ontstane vacature binnen de dorpsraad. Je gaat stiekem ook wel een beetje van een aantal personages houden, net of je een soap op tv volgt. Ik zou eigenlijk wel willen weten hoe het verder gaat met een aantal van hun. Wie weet waagt J.K. Rowling zich daar nog eens aan. Kortom, ga het boek zeker lezen, maar het liefst aan één stuk tijdens je vakantie ofzo en leg er een notieblok naast om op te schrijven wie wie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s