Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Rita Pockelé – In stilte woedt de storm

Een reactie plaatsen

Covertekst

Deze gedichtenbundel handelt over de innerlijke ontwikkeling van een jong meisje tot een volwassen vrouw. Ze wordt door een aantal tegenslagen getroffen. Soms leert dit haar een harde levensles. Door vallen en opstaan wordt ze gevormd tot een onzekere jongedame. Vaak voelt ze zich onbegrepen en alleen. Ze heeft het gevoel in alles te falen… tot één smsje haar leven verandert. Door het geloof van anderen in haar, gelooft ze opnieuw in zichzelf. Het onzekere jonge eendje ontwikkelt zich tot een sierlijke zwaan die haar vleugels spreidt op de tonen van het mooiste levenslied.

64 pagina’s
Free Musketeers , Zoetermeer
ISBN 978 904842474 0
NUR 306

Recensie

Aangezien we net de Poeziëweek achter de rug hebben en Ramsey Nasr het stokje van Dichter des Vaderlands heeft overgedragen aan Anne Vegter kon ik natuurlijk niet achterblijven. Op verzoek van Rita Pockelé heb ik haar gedichtenbundel gelezen. Gedichten zijn echter niet mijn specialiteit en ik heb dan ook weinig vergelijkingsmateriaal, maar eens moet de eerste keer zijn. In de gedichten van Pockelé lees je inderdaad een onzekere vrouw terug. Veel van haar gedichten hebben een zware lading, zoals gedichten met het thema dood. Er zijn echter ook enkele lichtpuntjes in de bundel die mij aanspreken omdat dat nu beter bij mij past. Maar ik kan mij voorstellen dat op andere momenten juist de wat zware gedichten ook troost kunnen bieden. Het is een lief klein bundeltje wat leuk is om cadeau te geven, vooral voor iemand die even in een dipje zit en daar troost uit kan halen.

Mijn favoriete gedicht uit de bundel is nu:

Strand
In stilte woedt de storm
Zon,
Zee,
Een verlaten strand.
Mijmerend zit ik daar.
Opeens een gitaar.
Zomaar uit het niets
een melodie.
Hij doet me dromen.
Laat me tot leven komen.
Dansend op het strand
met mijn voetjes in het zand
wervel ik omhoog
als een engel zo hoog.
Wat is mijn hart opeens licht
in het opkomende zonlicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s