Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Nynke Laanstra – De losbandige vrouw

4 reacties

Covertekst

Wat doe je als je vrouw zich tegoed heeft gedaan aan losbandige seks? Dan neem je wraak! Wat doe je als je oog in oog komt te staan met degene die je jeugd tot een hel maakte? Dan neem je wraak! Maar wat als je echtgenoot een wraakzuchtige man blijkt te zijn die alles heeft geënsceneerd?

Fien Bolhuis is achttien jaar getrouwd als ze vanuit een onverwerkt jeugdtrauma haar heil zoekt in een losbandige SM-seksaffaire. Wanneer haar man dit ontdekt, is er voor hem maar één optie: ze moet lijden. Hij bedenkt een kwaadaardig plan voor haar ondergang en brengt haar oog in oog met haar vroegere kwelgeest: de sadistische hoofdzuster die haar leven tot een hel maakte…

De losbandige vrouw is een aangrijpend verhaal over liefde, seks, macht en vergelding. Het is het eerste deel van de Geloof-hoop-liefde-trilogie.

228 pagina’s
Booklight.nl
ISBN 978 9491472 121
NUR 305

Recensie

Het boek leest erg prettig. Ik hou er wel van dat het verhaal steeds wordt afgewisseld in hoofdpersoon. Het ene moment lees je wat Fien denkt en doet en het andere moment lees je wat haar man, Wim,  denkt en doet. Beide hebben wel wat geheimen voor elkaar, hoewel… eigenlijk weten ze beide welke geheimen de ander heeft alleen bespreken ze dat niet met elkaar. Wim is zo boos op Fien dat hij een plan maakt om wraak op haar te nemen. Je zou denken dat scheiden in dit geval een stuk makkelijker is, maar blijkbaar kiest Wim niet voor de gemakkelijke weg. Dat maakt het voor de lezer wel een stuk spannender. Ook Fien krijgt kans om wraak te nemen, maar dan op de hoofdzuster van vroeger. Hoe zij met die hoofdzuster in contact komt ga ik niet verklappen natuurlijk,  net als haar manier van wraak. Eigenlijk is in dit boek de SM-affaire niet het hoofdonderwerp vind ik. Het is eerder een boek over een huwelijkscrisis en hoe partners daar mee om gaan en over onverwerkte zaken uit het verleden. Fien heeft namelijk als klein meisje heftige zaken meegemaakt en heeft op latere leeftijd daar nog steeds last van. Het boek leest goed weg en ik ben zeer benieuwd hoe het verhaal verder gaat, want het plot is nogal verrassend en zeer open… Gelukkig komt medio 2013 het vervolg al uit. Ik zeg, kom maar op!

4 thoughts on “Nynke Laanstra – De losbandige vrouw

  1. Pingback: Recensie: Nynke Laanstra - De losbandige vrouw | Ranking the Books

  2. Pingback: Nynke Laanstra – De harteloze muze | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s