Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Renee van Amstel – De overgave van Floor

2 reacties

Covertekst

Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Ze hebben grenzeloze seks.

Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Het begint met de simpele mededeling tijden een intense vrijpartij dat hij wil dat ze alles voor hem doet. Daarna geeft hij haar opdrachten, onder meer om zich bij hem (alleen bij hem?) te melden in een hotelkamer. Op zijn initiatief bezoeken ze een parenclub. Ze doen dingen waarvan Floor nooit gedacht had ze te zullen doen, maar ze doet het met verbazing en ze geeft zich over zonder terughoudendheid. Maar wel met de steeds sterker wordende vraag waar haar eigen grenzen liggen…

251 pagina’s
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN 978 90 452 0020 0
NUR 301

Recensie

In één dag heb ik boek van Renee van Amstel uitgelezen. Het leest echt als een trein. Daarnaast is het boek goed te vergelijken met 50-tinten van E.L. James. Ook die fijne schrijfstijl en die mysterieuze man die wel van wanten weet. Ik ben erg benieuwd hoe het met Floor verder gaat, want er komen als het goed is nog meer boeken over haar. In het begin van het boek is de relatie tussen Floor en Rick spannend, opwindend en leuk, maar dat veranderd op een gegeven moment toch wel een beetje. Je leest tussen de regels door de twijfel van Floor. Ik weet niet of ik zo ver zou gaan als Floor gaat, want ze doet wel heel erg veel voor Rick. Doet ze dat uit liefde, of is ze bang om hem te verliezen? Aan het einde van het boek neemt het verhaal een wending die je niet verwacht. Ik zou ontzettend boos worden op Rick als ik Floor was. Ik ben erg benieuwd wat zou jij doen. Vond je 50-tinten leuk, dan is dit echt een aanrader, maar dan de Nederlandse versie. En die doet niet onder voor de versie van E.L. James.

2 thoughts on “Renee van Amstel – De overgave van Floor

  1. Jenny, mag ik je erg bedanken voor deze geweldige recensie. Inspireert me erg voor deel twee van Floor dat al behoorlijk vormt krijgt. Dank je
    Renee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s