Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

‘Spannende’ boeken

Een reactie plaatsen

Dag lieve lezers,

Je kunt er niet meer om heen in de boekhandel, de boeken van Vijftig Tinten staan overal in de top-10. Het genre is dan ook immens populair. Althans, er zijn ook zat vrouwen die aan deel één zijn begonnen en al snel zijn afgehaakt. Als je deze boeken leest met een bepaald doel of opzoek bent naar een moreel dilemma, dan zit je echt verkeerd. Daar gaat het niet om, wat de schrijfster E.L. James ook benadrukt in interviews. Ik heb de trilogie wel met veel plezier gelezen. Het leest als een trein en ik kon het vernieuwende genre wel waarderen. De seksualiteit van de vrouw staat centraal en niet die van de man.

Nu dit genre meer in de picture is komen te staan, duiken er her en der nog meer boeken op die ook dit genre belichten. Ik heb nu de eer om van twee schrijvers hun boek te mogen recenseren, namelijk Rene Brouwer en Renee van Amstel. Het leuke is, is dat Rene drie jaar geleden al de eerste versie van zijn boek heeft geschreven nog voor de hype van Vijftig Tinten. De boeken heten: De vrouw van de ambassadeur en De overgave van Floor.

Na het lezen van ook deze twee boeken zal ik een vergelijking maken binnen dit thema. Ik ben erg benieuwd, maar ik zit de kerstdagen er ‘warmpjes’ bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s