Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Karin Slaughter – Verbroken

Een reactie plaatsen

Covertekst

Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwak begaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontdekkingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.

462 pagina‘s
Uitgeverij Cargo
ISBN 978 90 234 5870 8
NUR 305

Recensie

Tijdens het lezen kreeg ik sterk de indruk dat het belangrijkste onderwerp in mijn ogen, de dood van de studente, een beetje terzijde stond. Het leek juist meer te draaien om misstanden in het politiekorps. Door wisseling van leidinggevenden lijkt het team niet geheel volgens de regels te opereren. Dat vond ik in het begin wel boeiend, maar op een gegeven moment ging het toch vervelen. Ik wilde juist weten hoe het verder zou gaan rondom de oplossing naar een eventuele dader. Gelukkig werd dat aan het eind weer een beetje goed gemaakt door Slaughter. Wat ik wel leuk vond zijn de spanningen tussen Sara en Will. Ik ben dus erg benieuwd hoe dat in de volgende boeken verder gaat. Daarnaast vind ik het gedrag van agent Lena Adams zeer opmerkelijk. Slaughter kennende zal ze daar vast in andere boeken op terug gaan komen. Kortom, er is ondanks de minder start van dit boek toch nog genoeg te ontdekken. Is het niet in dit boek, dan wel in de volgende delen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s