Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Tom Lanoye – Heldere hemel

Een reactie plaatsen

Covertekst

Heldere hemel is gebaseerd op een waargebeurd voorval in de nadagen van de Koude Oorlog: een onbemand Sovjet-Russisch gevechtsvliegtuig stort neer in een Belgisch gehucht. Een fait divers in de wereldpolitiek, een noodlottig drama voor een familie.

92 pagina‘s
Uitgeverij Prometheus
Heldere hemel is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Boekenweek 2012.

 

Recensie

Niet eerder had ik een boek gelezen van Tom Lanoye, sterker nog, ik kende hem niet. Toch heeft deze Vlaamse schrijver al heel wat op zijn naam staan, van poëzie tot toneel. Natuurlijk moest ik dit boekje ook hebben, het hoort tenslotte bij De Boekenweek. Deze is inmiddels al een tijdje achter de rug. Ik was er helaas nog niet eerder aan toe gekomen om een recensie te schrijven.

Bij de start van het boek had ik erg de neiging om hem weg te leggen. Het was mij totaal niet duidelijk waar het naar toe leidde. Hoewel ik de stukken waarin Vera, een van de hoofdpersonen, wel erg tragikomisch vond. Het is nogal een vreemde gewaarwording als de veel jongere minnares van je man op de stoep staat. Gedurende het verhaal lopen de twee verhaallijnen langzaam in elkaar over en toen wilde ik het juist niet wegleggen, maar in een ruk uitlezen. Overigens is dat niet zo heel lastig met een boek van 91 pagina’s. Wel erg fijn om te lezen in de trein of op een druilerige zondagmorgen. Dus als je hem nog gaat lezen, blijf doorzetten! Na een paar hoofdstukjes, dan leg je hem echt niet meer weg.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s