Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – De ooggetuige

Een reactie plaatsen

Covertekst

Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, is getuige van een roofoverval bij een juwelier in haar buurt; drie overvallers houden haar onder schot en doden de juwelier. Manon overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is.

Als er ’s avonds op het journaal over de roofmoord wordt gesproken en gemeld wordt dat de enige getuige een slechtziende vrouw is, staat de telefoon roodgloeiend. Ook de overvallers weten nu dat Manon niet blind is maar slechtziend, en er volgen een paar beangstigde confrontaties.

De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp: Manons zus Bibi, met wie ze samenwoont, onthult een afschuwelijk geheim uit hun jeugd. Ondertussen is er een week verstreken en zijn de daders nog altijd niet gepakt; ze dringen steeds verder Manons leven binnen.

92 pagina‘s
Uitgeverij Ambo|Anthos
ISBN 978 90 5965163 0
De ooggetuige is do0r Ambo|Anthos geproduceerd voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van Juni – Maand van het Spannende Boek 2012.

 

Recensie

Als fan van Simon van der Vlugt moest en zou ik ook dit geschenk bemachtigen. Daarom heb ik het boek van Stephen King er voor aangeschaft met de titel 22-11- 1963. Deze is inmiddels ingepikt door mijnvriend, maar gelukkig had ik het boekje van Van der Vlugt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het boekje niet heel erg spannend vond, net als haar vorige thriller In mijn dromen. Het is een prima boekje om te lezen, maar ik zat niet op het randje van mijn stoel. Dat miste ik, maar net als alle andere boekenweekgeschenken, is het fijn om zo’n boekje tijdens een momentje voor jezelf te lezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s