Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Karin Slaughter – Triptiek

Een reactie plaatsen

Covertekst

Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het blijkt te gaan om een nieuwe geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Ormewood stort zich op de zaak en moet samenwerken met speciaal agent Will Trent, die hij bij voorbaat niet mag. Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.

452 pagina‘s
De Bezige Bij – Amsterdam
ISBN 978 90 234 2811 4
NUR 305

Recensie

Het werd wel weer eens tijd voor een recensie uit de stapel van Karin Slaughter. Dit boek valt buiten de bekende Sara Linton-reeks. Dat was in het begin wel even wennen. Je hebt namelijk te maken met de womanizer Michael Ormewood, een geheel ander karakter dan Jeffrey Tolliver uit de reeks. Deze agent die een sjans niet uit de weg gaat timmert hard aan de weg binnen de politie. Thuis heeft hij ook nog de zorg voor zijn geestelijk beperkte zoon. Dat zit hem niet in de koude kleren. Tijdens zijn onderzoek naar de moord op Aleesha komt Will Trent ineens met onderzoeksteam meewerken. Het zijn twee totaal verschillende karakters die behoorlijk botsen. Dat maakt het lezen zeer amusant. Naast dit verhaal loopt er in het boek nog een verhaal van een ander hoofdpersoon. Hier wil ik niet teveel over uitweiden, maar het is een ontzettend slimme zet van Slaughter. Deze twee verhalen zijn zeer sterk met elkaar verweven, maar tot bijna het einde aan toe blijft het een mysterie hoe de vork in de steel zit.

Ondanks dat ik moest wennen aan nieuwe hoofdpersonen, na zes boeken raak je toch wel een beetje gehecht aan de hoofdpersonen, leest het boek als een trein en zit het steengoed in elkaar. Ik kijk uit naar het volgende boek met Will Trent in de hoofdrol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s