Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Peter Buwalda – Bonita Avenue

Een reactie plaatsen

Covertekst

Wat als je kinderen zich tegen je keren? Siem Sigerius, briljant wiskundige en minister van Onderwijs, ontdekt dat zijn stiefdochter Joni en haar vriend een handeltje drijven dat het daglicht niet verdragen kan. Terzelfder tijd komt zijn echte zoon vrij uit de Scheveningse strafgevangenis, waarna alles in Sigerius’ succesvolle bestaan onder hoge druk komt te staan. 

543 pagina‘s
De Bezige Bij – Amsterdam
ISBN 978 90234 5729 9
NUR 301 

Recensie

De schrijfstijl van Buwalda is heerlijk, het leest lekker weg en soms schrijft hij zelfs poëtisch. Vb: Je kon hun hersenen zachtjes horen knetteren, de velden en de bomen en de bermen leken statisch geladen van de miljarden bits en bytes die onder hun voeten door het campusnetwerk vlogen. Ik vind het dus niet vreemd dat Buwalda de Debuutprijs 2011 van Selexyz heeft gewonnen. Het zal je eerste boek maar zijn. Kun je je eigen succes nog wel evenaren?

Tijdens het lezen van Bonita Avenue wordt er steeds een klein stukje van de geschiedenis van Siem Sigerius ontrafelt. Het geweldige is dat je meer weet, maar ook eigenlijk niet. Je hebt alleen nog maar meer vragen.  Het is tevens een trigger om te blijven lezen. Je gaat een beetje houden van Siem gedurende het verhaal. Hij wordt een soort oom van je waar je bij aan wilt kloppen voor bijlessen statistiek. Het lijkt of het Siem allemaal komt aanwaaien in het leven, tot dat zijn zoon uit de gevangenis komt. Hierdoor gaat het leven van Siem de hele andere kant op. Ik kan niet teveel zeggen over de inhoud van het boek. Het is gewoon een boek wat je gelezen MOET hebben. Ik heb alleen nog één hele grote vraag na het lezen van het boek. Misschien dat anderen die het boek al hebben gelezen mij kunnen helpen. Waarom zou Siem de keuze die hij maakt aan het einde van het boek gemaakt hebben? Had hij het niet veel makkelijker kunnen oplossen? Ik ben benieuwd naar de reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s