Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – In mijn dromen

2 reacties

Covertekst

Rosalie heeft een kapperszaak in de Amsterdamse Pijp en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Ze gaan op vakantie naar Marrakech om hun relatie nieuw leven in te blazen, maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin hij alleen terugkeert stort neer. Weer in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. De politie neemt haar echter niet serieus als ze hen inlicht over haar vermoeden dat de vliegramp geen ongeluk was. Dan droomt Rosalie over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen, maar de politie wil niet naar haar luisteren. Ze beseft dat de tijd begint te dringen.

268 pagina‘s
Anthos – Amsterdam
ISBN 978 90 414 16841

 

Recensie

Sinds een aantal jaar ben ik ook fan van de ‘volwassen’ boeken van Simone van der Vlugt. Ik kende haar al van haar historische kinderboeken. Ik heb haar zelfs een keer in het echt mogen ontmoeten op de middelbare school toen zij een lezing kwam geven.

Haar nieuwste boek valt een beetje buiten de toon ten opzichten van haar huidige boeken. Dit keer zit er een paranormaal tintje aan het verhaal. Rosalie, de hoofdpersoon, heeft voorspellende dromen. Als je hier al weinig mee hebt, dan weet ik niet of het boek wat voor je is. Je wordt zelf ook een beetje aan het twijfelen gebracht, want zijn die dromen van Rosalie wel zo voorspellend? Of je dit nu gelooft of niet, het boek leest weer als een trein. Precies zoals ik van Van der Vlugt gewend ben. Toch is dit niet een van haar beste boeken. Door de voorspellende dromen wordt het misschien een beetje ongeloofwaardig. Niet iedereen heeft iets met dit onderwerp. Aan de andere kant, ook wel boeiend om dit onderwerp aan de kaak te stellen. Want je zult maar dromen hebben die de toekomst voorspellen en niemand wilt je geloven…. Misschien is het soms ook maar beter om de toekomst niet te weten.

Wil je lekker een boek lezen tijdens een kop warme choco, dan is dit een aanrader voor tijdens de koude dagen.

 

 

2 thoughts on “Simone van der Vlugt – In mijn dromen

  1. Treffende recensie, Jenny! Het komt goed overeen met wat ik van het boek vond. Ik heb overigens weinig met het paranormale, maar ik vond het het in dit boek toch vrij geloofwaardig beschreven, ook voor mensen die er uit zichzelf minder mee hebben. Bedankt voor het lenen van dit boek in ieder geval!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s