Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Karin Slaughter – Onaantastbaar

Een reactie plaatsen

Covertekst

Detective Lena Adams heeft harenlang geprobeerd haar verleden te ontvluchten. Aan het kleine plaatsje waar ze is geboren heeft ze vele slechte herrinneringen en ze is een nieuw leven begonnen ver weg van haar gewelddadige jeugd. Maar niets heeft haar kunnen voorbereidnen op de explosie van geweld waarme ze bij haar gedwongen terugkomst wordt geconfronteerd: een meedogenloze moordernaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatstelijke politie is Lena de enige verdachte.

Wanneer Jeffrey Tolliver, Lena’s baas, te horen krijgt dat zijn detective is gearresteerd reist hij samen met zijn vrouw Sara Linton af naar het plaatsje. Dan wordt een tweede lichaam gevonden. Bij hun pogingen om Lena te helpen, raken Jeffrey en Sara verstrikt in een duistere wereld vol geweld en rassenhaat. Kunnen zij de waarheid achterhalen vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

427 pagina‘s
Cargo – De Bezige Bij – Amsterdam
ISBN 978 90 234 2624 0
NUR 305

Recensie

Dit boek is het zesde deel in de Sara Linton-reeks en ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit boek het meest spannend vond van alle zes delen. Je wordt meegezogen in de onderwereld van meth, een zeer gevaarlijke en verslavende drugs. Tevens wordt het een stuk duidelijker hoe het verleden van Lena in elkaar zit en waarom dit haar tot gevormd heeft tot wie ze nu is. Want is Lena wel die goede rechercheur die ze lijkt te zijn? Kan Jeffrey haar wel redden en is het terecht dat hij zoveel moeite voor haar doet? Als je al die vijf delen hiervoor hebt gelezen, dan zeg ik ‘hup, lezen!’. Zo niet, dan meteen beginnen met deel één. Het is spannend, weerzinwekkend, liefdevol en verslavend. Wil er gewoon niet teveel over zeggen voor ik dingen verklap die ik niet kan/mag verklappen.

Inmiddels ben ik weer begonnen in een ander boek van Slaughter. Deze valt buiten de Linton-reeks. Nieuwe personages om aan te wennen. Ik ben inmiddels wel een beetje verzot geraakt op Jeffrey en Sara. Daarom kijk ik dus uit naar een van de boeken (die ik nog heb liggen) waarin sowieso Sara weer haar rentree maakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s