Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Esther Verhoef wint NS Publieksprijs

Een reactie plaatsen

Amsterdam – Esther Verhoef heeft met haar thriller Déja Vu de NS Publieksprijs 2011 gewonnen. 

 

Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag bekend in het Concertgebouw in Amsterdam. De prijs werd uitgereikt door Simone van der Vlugt, die vorig jaar de winnaar was.Aan de prijs is een bedrag verbonden van 7500 euro, een sculptuur van Jeroen Henneman en een eersteklasjaarabonnement van de NS.

Verlaten huis

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die haar vriendin in Frankrijk opzoekt in een afgelegen gehucht, maar slechts een verlaten huis aantreft. Terwijl de vriendin maar niet komt opdagen, gebeuren er rare dingen in het dorp. Verhoef behoort sinds enkele jaren tot de top van Nederlandse thrillerschrijvers. In 2006 brak ze door met Rendez-vous. Daarna verschenen Close-up en Alles te verliezen. In 2009 schreef ze Erken mij, het geschenk voor De maand van het spannende boek. Haar thrillers zijn in diverse landen vertaald.

Zes titels

In totaal dongen zes titels mee. Andere genomineerden waren: Peter Buwalda (Bonita Avenue), David van Reybrouck (Congo), Arthur Japin (Vaslav), Dick Swaab (Wij zijn ons brein) en Herman Koch (Zomerhuis met zwembad).

Bron: http://www.nu.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s