Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Boek leescampagne nu ook op internet

Een reactie plaatsen

Amsterdam – De roman Het leven is verrukkulluk van Remco Campert, dat centraal staat tijdens de CPNB-campagne Nederland Leest, is ook gratis als e-book te downloaden. 

Het is de eerste keer dat het centrale boek tijdens de jaarlijkse leesbevorderingscampagne via internet te verkrijgen is, zei adjunct-directeur Gijs Schunselaar van de CPNB vrijdag.

Bibliotheken verspreiden tot en met 18 november gratis exemplaren van de roman onder hun leden, in de hoop dat ze het massaal zullen lezen en erover discussiëren. De totale gedrukte oplage bedraagt 719.750 exemplaren.

Naast de bibliotheekpocket wordt het boek van Campert ook verspreid als schoolpocket op scholen en is het als groteletter-editie, als luxe editie verkrijgbaar in boekhandels en als luisterboek.

In de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam gaf de 82-jarige Campert vrijdag de aftrap van de campagne door twaalf letters uit ‘vurrukkulluk’, die op manshoogte zijn nagemaakt, te signeren. De letters gingen daarna elk naar een bibliotheek in een van de 12 provincies.

 

Bron: http://www.nu.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s