Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Dick Swaab aan kop bestsellerlijst

Een reactie plaatsen

Amsterdam – Wij zijn ons brein van hersenonderzoek Dick Swaab staat deze week op de eerste positie van de bestseller top zestig van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

In Wij zijn ons brein beschrijft Swaab de mens vanaf de conceptie tot de dood.

In de woorden van uitgeverij Contact: “Wat zijn de bedreigingen voor het kind in de baarmoeder? Hoe zit het met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, hoe zijn homo- en heteroseksualiteit te verklaren en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat?”

Het boek van hersenwetenschapper Swaab, die op 31 juli een avond lang werd geïnterviewd door Jelle Brand Corstius in Zomergasten, stond vorige week nog op de zesde plek in de wekelijkse bestsellerlijst.

Het op één na best verkochte boek in Nederland is op dit moment Karin Slaughters thriller Gevallen, gevolgd door Bella Italia van de op 21 juni overleden Suzanne Vermeer (pseudoniem van Paul Goeken).

bron: http://www.nu.nl

Natuurlijk kon ik niet achterblijven en heb ik ook het boek van Swaab in mijn boekenkast staan. Mocht de inhoud niets zijn, wat ik overigens niet verwacht, dan staat de kaft ook zeer interessant te zijn in mijn kast. De aflevering van Zomergasten met de auteur was overigens zeer boeiend. In tegenstelling tot mijn eigen cliché beeld dat zeer hoogopgeleide mensen het moeilijker vinden om in ‘Jip-en-Janneke-taal’ te praten/ uit te leggen, werd die uitzending volledig ontkracht. Deze zeer slimme man kan zaken zeer helder uiteenzetten en heeft nog droge humor ook. Dus als je zeer geïnteresseerd bent in het menselijk brein, dan raad ik je aan om gewoon het boek te kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s