Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Vierde boek Stieg Larsson komt er niet

Een reactie plaatsen

Amsterdam – Er komt geen vierde Millennium-boek van Stieg Larsson. Al maanden gonst het van de geruchten dat er een vierde deel uit zou komen van de Zweedse schrijver.

Deze worden nu door zijn voormalige partner Eva Gabrielsson ontkracht.

“Er zit niet veel waarheid in de geruchten”, zei Gabrielsson woensdag tegen BBC Radio 4. Larsson heeft inderdaad nog wat nieuwe pagina’s geschreven op zijn laptop, maar dat is absoluut niet genoeg voor een nieuw boek.

“Er is een begin van een vierde roman”, legt Gabrielsson uit. “Ik schat dat het zo’n 200 pagina’s zijn.”

De Millennium-trilogie van Larsson was een ongekend succes. Er gingen maar liefst 27 miljoen boeken over de toonbank en het drieluik werd zelfs verfilmd.

Larsson en Gabrielsson waren maar liefst 32 jaar samen. In 2004 overleed de schrijver op vijftigjarige leeftijd aan een hartaanval. Pas na zijn dood werd zijn werk ongekend populair.

Bron: http://www.nu.nl

Zelf heb ik de boeken van de trilogie van Larsson met plezier gelezen. Ik hoor van veel mensen dat het eerst boek niet om door te komen is. Daar had ik in het begin ook last van, maar na pagina 100 garandeer ik je dat je niet meer kunt ophouden met lezen! Of ik het erg vind dat er geen deel vier meer komt… misschien is het wel goed zo. Het is mooi afgerond geheel, met een einde waar je vele kanten mee op zou kunnen. Goed voor de eigen fantasie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s