Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Readers block?!

1 reactie

Je hoort het wel eens mensen zeggen: ik heb een writers block. Fatsoenlijke zinnen formuleren gaat niet meer en hoe hard je je best ook doet, de letters komen gewoon niet meer op papier zoals jij zou willen.

Volgens onze vrienden van Wikipedia:
Het (creatieve) proces dat tot schrijven leidt, verloopt voor een deel onwillekeurig. De schrijver is hierdoor voor een deel afhankelijk van factoren die niet onder zijn controle vallen, hetgeen soms kan leiden tot een (tijdelijk) verlies van inspiratie. Men spreekt enkel over schrijversblok wanneer het werkelijk om een flinke tijdsspanne van niet kunnen schrijven gaat. Wanneer het enkel gaat om een zeer korte tijd (‘de angst voor de witte bladzijde’) gebruikt men de term niet, en evenmin wanneer het gaat om een crisis die terug te voeren is op problemen van ernstige psychiatrische aard.

Maar bestaat er ook zoiets als een readers block? Dat je wel ontzettend graag wilt lezen, maar dat je je er niet toe kunt zetten. Dat je het boek en de personages daar binnen in bijna kunt horen roepen: ‘lees mij, lees mij’, maar dat je het boek dan toch niet op pakt.

Ik merk dat ik daar nu zo’n beetje last van heb. Het ligt echt niet aan het boek, de personages of de auteur. Maar waar het wel aan ligt… geen idee! Hopelijk ben ik binnenkort niet meer weg te slaan van mijn boek en kan ik weer een nieuwe recensie schrijven. Hopelijk heb ik dan alleen geen last van een writers block.

One thought on “Readers block?!

  1. Och meis, zo’n readers block heb ik al een jaar ofzo.
    Ik verslond net als jou talloze boeken, volgde hele series. Maar op een gegeven moment is de koek eventjes op.
    Zelf denk ik persoonlijk dat het aan de soort verhalen ligt, ik ben namelijk iemand die niet zoveel genres leuk vind. En de genres die ik leuk vind kwamen een tijd geleden allemaal met een boek uit, waardoor er nu een lange stilte is.

    Maar of nu ik het nu weer op zou pakken, geen idee. Ik ben gek op lezen maar ook ik krijg mijn handen niet dichtbij een boek. Alsof ik het twee plusjes van een magneet zijn, die elkaar afketsen.

    Succes ermee in ieder geval!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s