Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Karin Slaughter – Gevallen, nu in de boekhandel

Een reactie plaatsen

De vrouwelijke hoofdpersonages van Slaughter hebben bossen haren op hun tanden waar je sleepkabels van kan vlechten om een olietanker mee naar de werf te trekken.

Faith Mitchell, Sara Linton, Will Trent zijn Slaughters vaste personages. Respectievelijk agent, arts en agent, die als vaandragers van Slaughters misdaadserie op zowel privé als professioneel terrein mokerslagen krijgen toegediend. Daarbij is Trents rampzalige verleden en huwelijk met een labiele harpij nog het minst psychologisch belast.

Gruwelscene

In Gevallen is Faith de pisang, of beter, haar moeder Evelyn. Als Faith haar dochtertje ophaalt op wie Evelyn zou passen, treft ze een gruwelscene aan. Bloedsporen, lijken, twee schurken die ze ter plekke doodschiet, haar kind in de schuur en geen spoor meer van Evelyn.

De stokoude buurvrouw Roz weet meer dan ze loslaat en politiechef Amanda meldt zich met de suggestie dat een en ander verband kan houden met een oude zaak.

Haar vriendin Evelyn, die vroeger bij het politiekorps zat, was een van de koppen die moesten rollen in een omvangrijke corruptiezaak. Terecht of niet? En aangezien ze nu is ontvoerd en een complexe plot van gangs en schurken bij de zaak betrokken is – viel er soms wat bij Evelyn te halen en leven mensen schaduwlevens?

Meer vragen rijzen naarmate het barstensvolle verhaal vordert en nog meer personages worden toegevoegd.

Voor in de koffer

Het levert een afdoende spannende thriller op met de zeer gewelddadige passages die Slaughter tot handelsmerk heeft gemaakt. Bevolkt door het type vrouwen met bossen haren op hun tanden waar je sleepkabels van kan vlechten om een olietanker mee naar de werf te trekken.

Nadeel in Gevallen is dat de schrijfster bij bepaalde passages onnodig uitwijdt en, door het hoge aantal spelers, op andere vlakken al te voortvarend is met opsommingen. Niettemin is Gevallen een stampende Karin Slaughter voor in de vakantiekoffer, als vanouds.

Uitgeverij Cargo

Vertaling Ineke Lenting

Bron: http://www.nu.nl (zij geven dit boek 3 van de 5 sterren, ik moet hem nog lezen dus ik ben benieuwd hoeveel sterren Karin Slaughter van mij krijgt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s